reklama

poniedziałek, 20 marca 2023

Hot dogi z ciasta francuskiego


Kiedyś w rozmowie z moją znajomą, która jest  babcią dwojga wnuków dowiedziałam się jaki to sposób znalazła na uzależnienie wnuków od hot dogów. Przygotowała ich przysmak z ciasta francuskiego i o dziwo bardzo im zasmakował. Od tej pory jedzą tylko takie. Tak mnie zaintrygowała ta historia, że poprosiłam o przepis i sama byłam ciekawa jak smakują fałszywe hot dogi. Muszę przyznać, że są naprawdę godne polecenia. 

Składniki:

1 op. ciasta francuskiego

6 ulubionych, cienkich parówek

100 g startego sera

1 pacz. bekonu wędzonego w plasterkach

1 jajko

musztarda

ketchup

Sposób przygotowania:

Każdą parówkę owinąć plastrem bekonu. Blat ciasta francuskiego pokroić na 6 równych pasków. Na każdy pasek rozłożyć wzdłuż starty ser i zwinąć, aby powstał nadziewany rulonik, którym owinąć przygotowane parówki. Tak przygotowane hot dogi  ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 20 minut. Podawać z musztardą i ketchupem. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz