Oto następna wersja deseru z chia. Tym razem postanowiłam przygotować go z dodatkiem dojrzałych brzoskwiń, które dostaliśmy w prezencie od sąsiadki. Pomyślałam, że skoro deser ten w wersji z malinami, truskawkami i borówkami amerykańskimi zdobył uznanie wśród smakoszy tego typu deserów, to czemu nie przygotować go z zupełnie innymi owocami.
Składniki:
400 ml mleczka kokosowego
8 łyżek nasion chia
4 dojrzałe brzoskwinie
Sposób przygotowania:
Do mleczka kokosowego wsypać nasiona chia, wymieszać i odstawić. Za 15 minut znowu przemieszać i powtarzać tą czynność, aż zrobi się gęsta masa a la budyń. W międzyczasie przygotować mus z brzoskwiń. Przygotować szklane naczynia.Do szklaneczek wlać trochę musu. Na mus wyłożyć masę z chia, a następnie wylać na górę resztę musu. Udekorować pokrojonymi brzoskwiniami i listkami mięty. Schłodzić w lodówce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz