Składniki
mały kalafior
1/2 pęczka portulaki
mała cukinia
garść szczypiorku
dwa ziemniaki
jajko
bułka tarta
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pieprz grubo mielony z kolendrą
Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić na różyczki i razem z obranymi i pokrojonymi ziemniakami ugotować w osolonej wodzie. Ugotowany kalafior i ziemniaki odcedzić i rozgnieść widelcem. Do zimnego kalafiora dodać pokrojoną portulakę, szczypiorek i potartą na dużych oczkach i odciśniętą cukinię. Do tej j masy dodać jajko, bułkę tartą, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym i pieprzem grubo mielonym z kolendrą. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, układać na wyłożonej papierem blaszce. Posypać startym, żółtym serem i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz