Składniki:
1,5 kg pieczeni wołowej
2 marchewki
1 por
mały seler
sól
pieprz
1 łyżka musztardy
1,5 łyżki oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy rozgrzać w brytfance, a następnie włożyć dokładnie osuszone w ręcznikach papierowych mięso natarte solą i pieprzem. Obsmażyć dokładnie z każdej strony, a następnie wsypać obrane i pokrojone kosteczki marchewki, por, seler. Dolać trochę ciepłej wody i jeszcze chwilę dusić. Nakryć brytfankę i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 2 godzin. Po upieczeniu mięso wyjąć z brytfanki i pokroić w plastry. Sos pozostały z pieczenia wraz z warzywami zblendować, dodać musztardę i jeżeli zajdzie taka potrzeba doprawić solą i pieprzem. Podawać z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz