reklama

czwartek, 2 kwietnia 2020

Ryba w sosie musztardowym z piekarnika

Ryba w większości domów cieszy się dużym powodzeniem, ale nadchodzi taki czas, że tradycyjne potrawy z jej udziałem po prostu się przejadły. Dlatego też prowadząc mój blog staram się zawsze udostępnić taki przepis, by trafił do gustu nie tylko smakoszy potraw rybnych, ale również tych, którzy nie za bardzo przepadają za nimi.
Dziś właśnie chcę zachęcić wszystkich do przygotowania prostej, szybkiej potrawy z rybą w roli głównej, która tak przygotowana może zaskoczyć nawet tych, którzy nie przepadają za rybami.

Składniki:
3 filety rybne
sól
pieprz
pieprz ziołowy

Składniki na sos musztardowy:
1/2 cebuli drobno pokrojonej
2 łyżki masła
200 ml śmietany 30 %
łyżeczka musztardy francuskiej ziarnistej
łyżeczka musztardy sarepskiej
1/2 łyżeczki kurkumy
sól
pieprz
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Masło rozpuścić w rondelku, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć do zeszklenia cebulki. Wlać śmietanę, dodać musztardy i przyprawy, a następnie wymieszać. hwilę gotować, aż sos trochę zgęstnieje.

Sposób przygotowania ryby:
Rybę oprószyć przyprawami, włożyć do naczynia żaroodpornego, a następnie zalać sosem musztardowym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać około 20 minut. Tak przygotowaną rybę zaserwowałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz