Podane z ziemniakami pieczonymi z cebulą w piekarniku i sałatką z roszponki stanowiło wyśmienite niedzielne danie obiadowe, , ale to był już mój pomysł jak je zaserwować.
Składniki:
800 g schabu
200 g serka śmietankowego
garść posiekanej natki pietruszki
garść posiekanego koperku
łyżka masła
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek mielony
Sposób przygotowania:
Mięso umyć obrać z tłuszczu, a następnie zrobić nacięcia co 2 cm, a na koniec natrzeć solą i pieprzem również między nacięciami. Serek śmietankowy przełożyć do miski, dodać masło, posiekaną natkę pietruszki, posiekany koperek, przyprawy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany ser ponakładać w nacięcia, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Nakryć i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 90 minut. 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, aby mięso ładnie się zrumieniło. Tak przygotowane mięso zaserwowałam z ziemniakami pieczonymi z cebulą w piekarniku i sałatką z roszponki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz