reklama

poniedziałek, 24 marca 2025

Masło rzodkiewkowo - szczypiorkowe

 

Co roku przygotowuję rzeżuchowe masełko na Wielkanoc, ale ostatnio mąż podsunął mi przepis na masło rzodkiewkowo - szczypiorkowe, które miał okazję spróbować u swojego znajomego. Był zachwycony jego smakiem, dlatego zaproponował,by przygotować takie masło na Wielkanoc. Ja jednak najpierw musiałam się przekonać, czy faktycznie tak przygotowane masło jest warte polecenia.

Składniki:

pęczek rzodkiewek

pęczek świeżego szczypiorku

150 g miękkiego masła

 1 łyżka soku z cytryny

sól

pieprz

pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyte rzodkiewki zetrzyjć na drobnej tarce. Szczypiorek umyć i pokrić .Do miski włóż miękkie masło, startą rzodkiewkę i szczypiorek. Dodaj sok z cytryny,  sól, pieprz i pieprz ziołowy. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Przełożyć masło rzodkiewkowe do szklanej miski i  przechowywać w lodówce, aż do momentu spożycia. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz