Co roku przygotowuję rzeżuchowe masełko na Wielkanoc, ale ostatnio mąż podsunął mi przepis na masło rzodkiewkowo - szczypiorkowe, które miał okazję spróbować u swojego znajomego. Był zachwycony jego smakiem, dlatego zaproponował,by przygotować takie masło na Wielkanoc. Ja jednak najpierw musiałam się przekonać, czy faktycznie tak przygotowane masło jest warte polecenia.
Składniki:
pęczek rzodkiewek
pęczek świeżego szczypiorku
150 g miękkiego masła
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Dokładnie umyte rzodkiewki zetrzyjć na drobnej tarce. Szczypiorek umyć i pokrić .Do miski włóż miękkie masło, startą rzodkiewkę i szczypiorek. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i pieprz ziołowy. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Przełożyć masło rzodkiewkowe do szklanej miski i przechowywać w lodówce, aż do momentu spożycia. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz