Często zastanawiamy się, co przegotować na obiad podczas upałów, aby nie stać za długo przy garach. I wymyślamy różne chłodniki, które w końcu nam się przejedzą, a domownicy oczekują czegoś bardziej pożywnego i smacznego tak jak w naszym wypadku. Dlatego skorzystałam z podpowiedzi mojego męża, który zaproponował fasolkę szparagową w zupełnie innym wydaniu, wręczając mi przepis, który zdobył od rodziców naszej wnuczki.
Składniki:
cebula
500 g mięsa mielonego mieszanego
400 g fasolki szparagowej zielonej
puszka pomidorów krojonych 400 g
sól
pieprz
pieprz ziołowy
sól ziołowa
olej
Sposób przygotowania:
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować al dente w osolonym wrzątku.
Cebulę obrać i drobno posiekać, a następnie podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Następnie do cebuli dodać mięso. Przyprawić do smaku, przesmażyć często mieszając.
Gdy woda odparuje, dodać pomidory i chwilę dusić pod przykryciem. Na koniec dodać
ugotowaną fasolkę. Dokładnie wymieszać ewentualnie doprawić. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz