Przygotowywałam już różne sałatki ziemniaczane i to z różnymi dodatkami. Jednak taką z wędzoną makrelą miałam okazję jeść pierwszy raz będąc na spotkaniu z przyjaciółmi z dawnych lat. Muszę przyznać, że bardzo mi smakowała. Dlatego musiałam ją przygotować dla moich gości, którzy byli jej smakiem nie tylko zaskoczeni, ale przede wszystkim zachwyceni.
Składniki:
3 średnie ziemniaki
1 duży pomidor
filet z makrela
2 jajka
cebulka zielona
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżeczki musztardy sarepskiej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, a następnie obrać i pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pomidor pokroić w kostkę. Filet z makreli podzielić na mniejsze kawałki. Cebulkę zieloną posiekać. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski dodać majonez, musztardę, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, by smaki się przegryzły. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz