Ostatnio miałam okazję pokosztować coś nowego z ogórków gruntowych. Nawet nie miałam pojęcia co można zrobić na szybko z ogórków, żeby zaskoczyć uczestników grilla. Ten prosty i szybki sposób na wykorzystanie ogórków do przygotowania tej pysznej przekąski polecam wszystkim tym, którzy zastanawiają się co można jeszcze przygotować nie tylko na grilla, ale również na inne spotkania towarzyskie.
Składniki:
4 - 5 ogórków gruntowych
1/2 łyżeczki soli.
łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki czosneku mielonego
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka oliwy z oliwek.
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć pod bieżącą wodą, a następnie nie obierając pokroić na ćwiartki i posypać solą. Odstawić na 10 min. Następnie dodać posiekany koperek i pozostałe składniki. Wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz