Nie raz zastanawiałam się, co jeszcze można pysznego przygotować z piersi z kurczaka i warzyw. I o dziwo z pomocą przyszła moja koleżanka, która zaproponowała mi przepis na taki nietypowy gulasz. Oczywiście ja musiałam jak zwykle zmodyfikować ten przepis przez dodanie cukinii, która doskonale nadaje się do tego typu potraw. Wyszło pysznie i aromatycznie, a zaserwowane z ryżem okazał się wyjątkowym daniem obiadowym.
Składniki:1 podwójny filet kurczaka
1 cebula
duży ząbek czosnku
1 średnia marchewka
1/2 brokułu
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 mini cukinie
200 g serka topionego kremowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka przyprawy curry
Sól
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić cebulę i czosnek i chwilę przesmażyć. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Razem wszystko przesmażyć. Dodać pokrojoną w pół plasterki marchewkę, w paseczki pokrojone papryki, w kostkę cukinie oraz podzielony na różyczki brokuł. Wszystko razem przesmażyć. Dodać szklankę wody, przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać serek topiony, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz