reklama

poniedziałek, 18 marca 2024

Pasta jajeczna nowe wydanie

Często mamy dylemat, co przygotować na kolację, skoro się już wszystko przejadło. Dlatego jeśli chodzi o mnie zawsze kombinowałam z różnymi pastami na chleb. Nie tak dawno z pomocą przyszła nam nasza starsza córka, która stwierdziła, że wszystkie pasty na bazie jajek, które jadła w domu to już przeżytek i czas najwyższy wprowadzić  do naszego menu coś nowego, no i oczywiście miała rację, bo ta nowa pasta okazała się wyjątkowa w smaku i godna polecenia. 

Składniki:

4 jajka

1 mała cebula czerwona

2 ogórki konserwowe

szczypiorek

łyżka musztardy

łyżka majonezu

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko pokroić w kosteczkę. Cebulę i ogórki drobno pokroić i dodać do jajek. Dodać majonez i musztardę oraz drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz