Często mamy dylemat, co przygotować na kolację, skoro się już wszystko przejadło. Dlatego jeśli chodzi o mnie zawsze kombinowałam z różnymi pastami na chleb. Nie tak dawno z pomocą przyszła nam nasza starsza córka, która stwierdziła, że wszystkie pasty na bazie jajek, które jadła w domu to już przeżytek i czas najwyższy wprowadzić do naszego menu coś nowego, no i oczywiście miała rację, bo ta nowa pasta okazała się wyjątkowa w smaku i godna polecenia.
Składniki:
4 jajka
1 mała cebula czerwona
2 ogórki konserwowe
szczypiorek
łyżka musztardy
łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko pokroić w kosteczkę. Cebulę i ogórki drobno pokroić i dodać do jajek. Dodać majonez i musztardę oraz drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz