Kotlety z jajek pamiętam z dzieciństwa. Zazwyczaj robiło się je po Wielkanocy, ale ja postanowiłam przypomnieć sobie ten smak kotletów z pysznym sosem musztardowym i przygotowałam je na dzisiejszy obiad. Jakież było zdziwienie mojego męża, kiedy zaserwowałam mu to dawno zapomniane danie.
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 pęczek szczypiorku
2, 3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka obrać, przecisnąć przez praskę. Do masy jajecznej dodać surowe jajko, posiekany szczypiorek. a koniec dodać bułkę tartą, przyprawić na dość pikantnie, a następnie dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety, które obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz