Składniki:
4 mniejsze patisony
50 dkg mięsa mielonego mieszanego
1 torebki ryżu
średnia cebula
15 dkg słoniny wędzonej
1,5 l soku pomidorowego w kartonie
sól
pieprz
pieprz ziołowy
sos sojowy
liść laurowy
ziele angielskie
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować według przepisu producenta. Słoninę wędzoną stopić, a następnie zeszklić na niej pokrojona drobno cebulę. Ryz, mięso cebulę dokładnie wymieszać i dobrze doprawić .Z patisonów odciąć górną część, usunąć gniazda nasienne, a następnie nałożyć ciasno nadzienie mięsno-ryżowe. Włożyć do garnka, zalać sokiem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem. Wrzucić ziele angielskie i liść laurowy. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 50 min. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz