Wiadomo, że okres grillowy już dawno rozpoczęty, więc zapotrzebowanie na nowe sałatki jak najbardziej aktualne. Dlatego też co jakiś czas poszukuję nowych przepisów, którymi chętnie dzielą się moi znajomi. Tak było i tym razem. Oczywiście muszę zawsze zmodyfikować przepis po mojemu i dzięki temu wychodzi za każdym razem coś nowego i pysznego.
Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
1/2 awokado
1/2 kostki sera feta
6 pomidorków koktajlowych
1/2 ogórka wężowego
Składniki na sos:
1 łyżka ostrej musztrady
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, najlepiej w słoiczku.
Sposób przygotowania:
Sałatę porwać na kawałki. Do sałaty dodać pokrojony w kostkę ogórek, awokado i pokrojoną w kostkę fetę. Pomidorki pokroić na ćwartki. Wszystko delikatnie wymieszać i polać sosem miodowo – musztardowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz