Składniki:
4 młode cukinie
puszka pomidorów obranych i pokrojonych
600 g kiełbasy cienkiej
cebula
listek laurowy
2 kulki ziela angielskiego
olej
koperek
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka wędzona
papryka ostra
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na oleju. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do cebuli. Razem krótko przesmażyć, dodać obrane pomidory. Dolać odrobinę wody jeżeli jest taka potrzeba, wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie pokroić kiełbasę w kostkę, a następnie przesmażyć na odrobinie oleju. Tak przygotowaną kiełbasę dodać do cukinii i pomidorów, wymieszać doprawić na dość pikantnie. Podawać z pieczywem. Odgrzany następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz