Większość osób oglądając filmy lubi przekąsić co nie co. Są to zazwyczaj różnego rodzaju chipsy, chrupki, czy popcorn. Są to po perwsze bardzo niezdrowe przekąski, a przede wszystkim uzależniające. Ja będąc na grillu u rodziny pierwszy raz spotkałam się z tymi papryczkami, które przygotowane były na grillu i tak mi zasmakowały, że przygotowuję je od czasu do czasu jako przekąskę, gdy szykuje się seans filmowy, zamiast tych wszystkich niezdrowych przekąsek. Tak więc nie zostało mi nic innego jak zachęcić wszystkich do spróbowania tego specjału, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
Składniki:250 g papryczek padron
oliwa nie olej
sól morska świeżo mielona
Sposób przygotowania:
Papryczki umyć, osuszyć i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Chwilę smażyć z każdej strony, aż zrobi się lekko rumiana. Podawać obsypaną delikatnie solą morską. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz