Jak długo żyję nigdy nie słyszałam o takim przepisie, aż do czasu kiedy moja koleżanka oznajmiła mi, że na jednej z grup kulinarnych zauważyła potrawę, którą dawno temu robiła z przepisu mamy. Tak zachwalała kapustę w cieście, że planowałam w najbliższym czasie ją przygotować i przekonać się czy jest warta polecenia. Okazja się nadarzyła, gdy córka przyniosła mi kapustę, która jej została po przygotowaniu gołąbków. Tak przygotowaną kapustę można zaserwować z różnymi sosami na bazie jogurtu, ale ja niestety nie zdążyłam tego zrobić, bo kapusta zniknęła w mgnieniu oka, czyli jest godna poleceniu.
Składniki:
kilka liści z kapusty obgotowanych
olej do smażenia
Składniki ciasta:
4 łyżki mąki pszennej
3 jajka
3 łyżki majonezu
garść posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ciast dokładnie wymieszać. Ciasto powinno wyjść gęste, by trzymało się liści i nie spływało. Obgotowane liście złożyć, panierować w cieście, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz