3 po 200 g serki homogenizowane naturalne
2 pacz. herbatników petit beurre
3 galaretki truskawkowe
300 g truskawek
Sposób przygotowania:
Herbatniki ułożyć na spodzie blaszki 28 x 19. 2 galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu, zaś trzecią galaretkę truskawkową przygotować w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Odstawić do ostygnięcia. . Serki przełożyć do miski, a następnie wlewać powoli tężejąca galaretkę przygotowaną w połowie wody, cały czas mieszając. Tak przygotowana masę serową wyłożyć na ułożone herbatniki. Odstawić do lodówki. Truskawki pokroić na ćwiartki, ułożyć na zastygniętej masie serowej, a następnie wylać na nie lekko tężejącą galaretkę truskawkową. Przechowywać w lodówce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz