W ostatnim czasie coraz częściej wykorzystuję makaron do przygotowania różnych sałatek i to za każdym razem z dodatkiem innych składników. Dzisiaj mając do dyspozycji fasolkę mamut, która została po przygotowaniu innej potrawy postanowiłam między innymi i ją wykorzystać. Sałatka wyszła mega pyszna, dlatego śmiało można ją zaserwować nie tylko na weekendowe domówki, ale także na rodzinne imprezy.
Składniki:
250 g makaronu razowego świderka
pomidor
1/2 czerwonej papryki
1 mały ogórek zielony gruntowy
2 ogórki konserwowe
100 g pokrojonej i ugotowanej fasolki mamut
garść posiekanej cebulki zielonej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Wszystkie warzywa rozdrobnić według uznania, a następnie dodać do makaronu. Dodać majonez rozmieszany przyprawami, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia smaków. Smacznego.
KOCHAM MAKARON! To tak tytułem wstępu :D Dlatego na pewno skorzystam z przepisu na makaronową sałatkę. Ta na zdjęciach wygląda bardzo apetycznie. Na plus też szybkość wykonania.
OdpowiedzUsuńDziękuję, na pewno będzie smakowała
OdpowiedzUsuń