Przepis na tą pożywną zupę otrzymałam od znajomej, która lubuje się w potrawach jednogarnkowych ze względu na to, że nie dysponuje czasem, by codziennie coś pichcić. Akurat teraz znalazłam się w podobnej sytuacji i takie potrawy znacznie ułatwią mi codzienne życie to znaczy mogę ugotować potrawę na dwa dni i ewentualnie jeszcze coś zamrozić na zaś. Gdy tylko przeczytałam przepis już mi ta zupa smakowała, a po jej ugotowaniu i zaserwowaniu byliśmy zachwyceni jej wyjątkowym smakiem.
Składniki:
mała kapusta pekińska
2 piersi z kurczaka
2 marchewki
mały por
kilka łodyg selera naciowego
kawałek selera
1 pietruszka
2 pomidory najlepiej malinowe
4 ziemniaki
2 liście laurowe
sól
pieprz
pieprz ziołowy
sos sojowy
pęczek koperku
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, zalać wodą, a następnie dodać sól i rozdrobnione warzywa (oprócz pomidorów i kapusty) oraz liście laurowe, gotować do miękkości. Pomidory obrać z skórki, pokroić w kostkę i dodać wraz z poszatkowaną kapustą pekińską. Gotować, aż kapusta stanie się miękka, doprawić pozostałymi przyprawami oraz dodać posiekany koperek. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz