reklama

czwartek, 8 lipca 2021

Zupa z kapusty pekińskiej i piersi z kurczaka

Przepis na tą pożywną zupę otrzymałam od znajomej, która lubuje się w potrawach jednogarnkowych ze względu na to, że nie dysponuje czasem, by codziennie coś pichcić. Akurat teraz znalazłam się w podobnej sytuacji i takie potrawy znacznie ułatwią mi codzienne życie to znaczy mogę ugotować potrawę na dwa dni i ewentualnie jeszcze coś zamrozić na zaś. Gdy tylko przeczytałam przepis już mi ta zupa smakowała, a po jej ugotowaniu i zaserwowaniu byliśmy zachwyceni jej wyjątkowym smakiem. 

Składniki:

mała kapusta pekińska

2 piersi z kurczaka

2 marchewki

mały por

kilka łodyg selera naciowego

kawałek selera

1 pietruszka

2 pomidory najlepiej malinowe

4 ziemniaki

2 liście laurowe

sól

pieprz

pieprz ziołowy

sos sojowy

pęczek koperku 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić  w kostkę, zalać wodą, a następnie dodać  sól i rozdrobnione warzywa (oprócz pomidorów i kapusty)  oraz liście laurowe, gotować do miękkości. Pomidory obrać z skórki, pokroić w kostkę i dodać wraz z poszatkowaną kapustą pekińską. Gotować, aż kapusta stanie się miękka, doprawić pozostałymi przyprawami oraz dodać posiekany koperek. Smacznego. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz