reklama

poniedziałek, 21 czerwca 2021

Zupa krem z brokułów, selera naciowego i pak choi

Zupy kremy często goszczą na naszym stole, ponieważ po pierwsze bardzo je lubimy, a po drugie są szybkie w przygotowaniu. Ponadto przygotowując taką zupę można wykorzystać wszystkie warzywa jakimi akurat dysponujemy. Ja tym razem wykorzystałam brokuł, seler naciowy, marchewkę i kapustę pak choi. Z tej mieszanki i dodatku moich ulubionych przypraw wyszła naprawdę pyszna o niecodziennym smaku zupa, która z pewnością  zaskoczy najbardziej wybrednych smakoszy zup kremów.

 Składniki:

różyczki z jednego brokułu

3 łodygi selera naciowego

1 marchewka

1/2 cebuli

mała kapusta pak choi

bulion warzywny

sól

pieprz

pieprz ziołowy

1/2 łyżeczki przyprawy Ras el hanout

papryka słodka

papryka ostra

1 łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania:

W garnku rozpuścić masło klarowane, a następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę.  Smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać  pokrojony seler naciowy, marchewkę i pak choi.  Wszystko przesmażyć, wlać bulion, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Na koniec wszystko zmiksować na krem i ewentualnie jeszcze doprawić. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz