reklama

poniedziałek, 7 czerwca 2021

Pasta z wędzonego tofu (a’la makrelowa)

 

Wiele osób przechodzi na wegańską dietę, dlatego wciąż poszukują przepisów na wyjątkowe w smaku potrawy. Dlatego chciałabym polecić taką wyjątkową w smaku pastę z wędzonego Tofu (a’la makrelowa), która nadaje się doskonale zarówno do smarowania pieczywa jak i jako dodatek do farszu wykorzystanego w gołąbkach wegańskich.

 Składniki:

1 kostka 250 g wędzonego Tofu

100 ml oliwy

1 plaster papryki marynowanej

5 połówek suszonych pomidorów w oleju 

2 łyżki sosu sojowego 

1 łyżeczka pieprzu ziołowego

1 szczypta soli

1/2 łyżeczki papryki wędzonej


Sposób przygotowania:

Do wysokiego naczynia wrzucić rozdrobnioną kostkę Tofu, wlać oliwę , plaster papryki, pomidory z oliwy, dodać  pieprzu ziołowego, papryki wędzonej, sosu sojowego oraz odrobinę soli,  a następnie  zblendować wszystko na gładką masę. Na sam koniec dolać oliwę i ponownie  blendować  całość. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz