Wiele osób przechodzi na wegańską dietę, dlatego wciąż poszukują przepisów na wyjątkowe w smaku potrawy. Dlatego chciałabym polecić taką wyjątkową w smaku pastę z wędzonego Tofu (a’la makrelowa), która nadaje się doskonale zarówno do smarowania pieczywa jak i jako dodatek do farszu wykorzystanego w gołąbkach wegańskich.
Składniki:1 kostka 250 g wędzonego Tofu
100 ml oliwy
1 plaster papryki marynowanej
5 połówek suszonych pomidorów w oleju
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia wrzucić rozdrobnioną kostkę Tofu, wlać oliwę , plaster papryki, pomidory z oliwy, dodać pieprzu ziołowego, papryki wędzonej, sosu sojowego oraz odrobinę soli, a następnie zblendować wszystko na gładką masę. Na sam koniec dolać oliwę i ponownie blendować całość. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz