W naszym menu znajduje się ryba w przeróżnych sosach, z różnymi warzywami, ale przeglądając je stwierdziłam, że nie ma ryby duszonej w prostym sosie chrzanowym, bez dodatku zagęszczacza. Dlatego tym razem postanowiłam taką przygotować. Wyszło pyszne, szybkie w przygotowaniu danie obiadowe, które nie jedną osobę zaskoczy.
Składniki:4 filety rybne
przyprawa do ryb
200 ml śmietany Rama Cremefine
1/2 cebuli
2 łyżeczki chrzanu ze słoika
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pieprz grubo mielony z kolendrą
1 łyżka masła klarowanego
posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Filety rybne obsypać przyprawą i odłożyć na 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, a następnie wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Wlać śmietanę, dodać chrzan i przyprawy, zagotować. Na gotujący sos ułożyć przyprawione filety, nakryć i dusić około 15 minut na małym ogniu. Tak przygotowane filety zaserwowałam obsypane posiekanym koperkiem z kaszą gryczaną i sałatką z fasolki szparagowej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz