reklama

piątek, 21 maja 2021

Ryba duszona w sosie chrzanowym

 

W naszym menu znajduje się ryba w przeróżnych sosach, z różnymi warzywami, ale przeglądając je stwierdziłam, że nie ma ryby duszonej w prostym sosie chrzanowym, bez dodatku zagęszczacza. Dlatego tym razem postanowiłam taką przygotować. Wyszło pyszne, szybkie w przygotowaniu danie obiadowe, które nie jedną osobę zaskoczy.

 Składniki:

4 filety rybne

przyprawa do ryb

200 ml śmietany Rama Cremefine

1/2 cebuli

2 łyżeczki chrzanu ze słoika

sól

pieprz

pieprz ziołowy

pieprz grubo mielony z kolendrą

1 łyżka masła klarowanego

posiekany koperek

Sposób przygotowania:

Filety rybne obsypać przyprawą i odłożyć na 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, a następnie wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Wlać śmietanę, dodać chrzan i przyprawy, zagotować. Na gotujący sos ułożyć przyprawione filety, nakryć i dusić około 15 minut na małym ogniu. Tak przygotowane filety zaserwowałam obsypane posiekanym koperkiem z kaszą gryczaną i sałatką z fasolki szparagowej.  Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz