Często zastanawiamy się co nowego jeśli chodzi o przekąski zaserwować na imprezach rodzinnych i wymyślamy różne pracochłonne cuda, zapominając o tych najprostszych i najsmaczniejszych przekąskach. Dlatego dzisiaj przypomniało mi się o jednej z nich, którą robiłam dawno, dawno temu. Wprawdzie nie musi ona być przygotowywana tylko z okazji uroczystości rodzinnych, ale również jako dodatek do kolacji.
Mowa oczywiście o kawałkach melona zawijanych w szynkę parmeńską lub serrano.Składniki:
1/2 melona miodowego
kilka plasterków szynki serrano lub parmeńskiej
kilka listków sałaty
kilka truskawek
Sposób przygotowania:
Połówkę wydrążonego melona pociąć wzdłuż na plastry, obrać ze skóry i owinąć każdy w plasterki szynki. Tak przygotowany melon ułożyć na talerzu wyłożonym sałatą. Dodatkowo ułożyć truskawki. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz