reklama

czwartek, 20 maja 2021

Melon z szynką serrano

Często zastanawiamy się co nowego jeśli chodzi o przekąski zaserwować na imprezach rodzinnych i wymyślamy różne pracochłonne cuda, zapominając o tych najprostszych i najsmaczniejszych przekąskach. Dlatego dzisiaj przypomniało mi się o jednej z nich, którą robiłam dawno, dawno temu. Wprawdzie nie musi ona być przygotowywana tylko z okazji uroczystości rodzinnych, ale również jako dodatek do kolacji.

Mowa oczywiście o kawałkach melona zawijanych w szynkę parmeńską lub serrano. 

Składniki:

1/2 melona miodowego

kilka plasterków szynki serrano lub parmeńskiej

kilka listków sałaty

kilka truskawek

Sposób przygotowania:

Połówkę wydrążonego melona pociąć wzdłuż na plastry, obrać ze skóry i owinąć każdy w plasterki szynki. Tak przygotowany melon ułożyć na talerzu wyłożonym sałatą. Dodatkowo ułożyć truskawki. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz