reklama

wtorek, 18 maja 2021

Pasta z awokado i warzyw

Przygotowywałam już różne pasty z awokado i za każdym razem bardzo nam smakowały. Dlatego tym razem postanowiłam zrobić taką pastę z warzywami, którymi akurat dysponowałam. I to był strzał w dziesiątkę. Pasta zaserwowana z świeżym, żytnim chlebem okazała się obłędna w smaku i można ją śmiało podawać zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Składniki:

2 dojrzałe awokado 

½ papryki

mały pomidor malinowy

2 łodygi selera naciowego

cebulka zielona drobno posiekana

sól

pieprz

pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Dojrzałe awokado rozetrzeć, dodać drobno pokrojoną paprykę, pomidor i seler naciowy. Dokładnie wymieszać, dodać cebulkę zieloną, przyprawy i wymieszać. Tak przygotowaną pastę zaserwowałam z kromkami żytniego chleba. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz