reklama

czwartek, 27 maja 2021

Gulasz z parówek z dodatkiem papryki i cebuli

Dzisiaj zupełnie nie miałam pomysłu na obiad i jeszcze dodatkowo nie za bardzo miałam z czego go ugotować. Czasami tak bywa zwłaszcza przed wyjazdem na zakupy. Dlatego postanowiłam wykorzystać to zo jeszcze zostało po ostatnich zakupach i wyczarować prosty i szybki obiad. Tak się złożyło, że miałam jeszcze parówki grube, które naprawdę lubię, paprykę czerwoną i cebulę, nie wspominając o jednej z moich ulubionych przypraw, a właściwie sosów jakim jest sos chili Sambal Oelek.

No i oczywiście makaron, który sprawdza się w każdej podbramkowej sytuacji.  

Składniki:

4 - 5 grubych parówek

1 papryka czerwona

cebula

passata pomidorowa

1/2  łyżeczki sosu chili Sambal Oelek

sól

pieprz

pieprz ziołowy

sos sojowy

olej

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i chwilę smażyć do zeszklenia. Dodać pokrojone w kostkę parówki i paprykę. Dokładnie wszystko przesmażyć, dolać odrobinę wody i chwilę dusić, aż papryka zmięknie. a koniec dodać passatę pomidorową, przyprawy i chwilę razem dusić. Tak przygotowany gulasz zaserwowałam z makaronem Tagliatelle. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz