O tej zupie dowiedziałam się przypadkowo i nie bardzo wierzyłam, że może być tak dobra jak mi ją zachwalano. Dlatego też zdecydowałam się ją przygotować, by się o tym przekonać. Jakież było zdziwienie mojego męża, a potem córki, która po namowach zdecydowała się ją skosztować, gdy dowiedzieli się, że jest to zupa musztardowa. I w ten sposób ta wyjątkowo pyszna i prosta w przygotowaniu zupa znalazła się na stałe w naszym menu.
Składniki:
500 g ziemniaków
150 g boczku wędzonego
250 g kiełbasy wiejskiej wędzonej
1 mniejszy por
1/2 szkl. śmietany Rama Cremefine
2 łyżki musztardy rosyjskiej
sól
pieprz pieprz ziołowy
majeranek
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić w drobną kostkę i stopić w garnku. Dodać pokrojony w pół plasterki por i razem przesmażyć, a następnie zalać gorącą wodą i chwilę gotować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną kiełbasę, sól, pieprz i gotować do miękkości ziemniaków. Na koniec śmietanę wymieszać z musztardą i powoli wlewać do zupy cały czas mieszając. Doprawić pieprzem ziołowym i majerankiem, a jeżeli zajdzie taka potrzeba dosolić. Smacznego.
witam, nie mogę zauważyć ile wody się dodaje???
OdpowiedzUsuń