Jak już ostatnio wspominałam kapusta pak choi zajmuje w naszej kuchni czołowe miejsce. Dlatego co jakiś czas staram się przygotowywać jakieś surówki, ale nie tylko. To dopiero początek mojej przygody z tą wyjątkową kapustą, którą tak późno odkryłam. W niedługim czasie przygotuję coś bardziej treściwego, już mam pomysł, ale o tym sza.
Składniki:2 małe kapusty pak choi
1 marchewka
1 jabłko
mała papryka czerwona
1/2 małej cebuli
Składniki na sos:
4 łyżek wody
4 łyżek oleju
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
sól
pieprz
pieprz ziołowy
łyżeczka ziół do sałatek
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Sposób przygotowania:
Kapustę pak choi drobno pokroić. Marchewkę , jabłko, cebulę i paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do kapusty. Dodać sos i dokładnie całość wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz