reklama

piątek, 16 kwietnia 2021

Sałatka z pak choi po mojemu

Mając do dyspozycji kapustę pak choj postanowiłam ją przeznaczyć nie tylko na pożywne danie obiadowe, ale również na sałatkę z różnych dostępnych na dzień dzisiejszy w mojej kuchni warzyw i ziół z dressingiem.  Zastanawiałam się, czy dodać do niej oprócz czosnku niedźwiedziego jeszcze trochę koperku i w końcu zrobiłam to. I muszę przyznać, że w połączeniu z dressingiem okazała się obłędna w smaku, a jeżeli ktoś nie wierzy musi sam taką przygotować.

Sałatkę według mojego autorskiego przepisu można śmiało zaserwować na kolację  lub  do potraw z grilla. 

Składniki:

1 kapustka pak choi

1 łodyga selera naciowego

1 mały ogórek zielony

kilka pomidorków koktajlowych

1 łyżka posiekanego czosnku niedźwiedziego

1 łyżka posiekanego koperku

Składniki na dressing:

4 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy rosyjskiej

1,5 łyżeczki miodu

sól

pieprz

pieprz ziołowy

1/2 łyżeczki ziół sałatkowych

Sposób przygotowania dressingu:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 

Sposób przygotowania sałatki:

Wszystkie składniki sałatki rozdrobnić według siebie, a następnie polać dressingiem i wymieszać. Smacznego. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz