Mając do dyspozycji kapustę pak choj postanowiłam ją przeznaczyć nie tylko na pożywne danie obiadowe, ale również na sałatkę z różnych dostępnych na dzień dzisiejszy w mojej kuchni warzyw i ziół z dressingiem. Zastanawiałam się, czy dodać do niej oprócz czosnku niedźwiedziego jeszcze trochę koperku i w końcu zrobiłam to. I muszę przyznać, że w połączeniu z dressingiem okazała się obłędna w smaku, a jeżeli ktoś nie wierzy musi sam taką przygotować.
Sałatkę według mojego autorskiego przepisu można śmiało zaserwować na kolację lub do potraw z grilla.Składniki:
1 kapustka pak choi
1 łodyga selera naciowego
1 mały ogórek zielony
kilka pomidorków koktajlowych
1 łyżka posiekanego czosnku niedźwiedziego
1 łyżka posiekanego koperku
Składniki na dressing:
4 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy rosyjskiej
1,5 łyżeczki miodu
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1/2 łyżeczki ziół sałatkowych
Sposób przygotowania dressingu:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Sposób przygotowania sałatki:
Wszystkie składniki sałatki rozdrobnić według siebie, a następnie polać dressingiem i wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz