Przygotowywałam już różne potrawy z ryby, ale już powoli brakuje mi pomysłów na dania, które mogły by zaskoczyć moich czytelników. Dlatego co raz częściej łączę kilka przepisów w jeden, dodatkowo wykorzystując jeszcze inne składniki, przyprawy, by dzięki nim powstawały zupełnie nowe potrawy o wyjątkowym smaku.
Składniki:4 filety rybne
1/2 cebuli
mała cukinia
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
kilka pomidorków koktajlowych
2 łodygi selera naciowego
sól
pieprz
1/2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
1/2 szklanki passaty pomidorowej
1 łyżeczka sambal oelek 15g
1/2 szkl. śmietany Rama Cremefine
1 łyżka masła klarowanego
Sposób przygotowania:
Filety rybne obsypać przyprawami i odłożyć na 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, a następnie wrzucić rozdrobnione warzywa. Razem wszystko przesmażyć. Dodać przyprawy, wymieszać i dusić , ewentualnie wlać odrobinę wody. Na koniec gdy warzywa zmiękną dodać passatę pomidorową i sambal oelek, wymieszać dodać śmietanę. Na tak przygotowane warzywa ułożyć filety rybne, nakryć patelnię i dusić około 15 minut. Rybę z warzywami zaserwowałam z ryżem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz