reklama

poniedziałek, 8 marca 2021

Zupa krem z papryki

 

Obecnie coraz więcej osób prowadzi kuchnię zero, która polega na nie marnowaniu jedzenia. Ja już od dawna prowadzę taką kuchnię, choć nie wiedziałam, że tak ją nazwano. Dlatego dzisiaj chcę Wam zaproponować zupę krem z warzyw, mleczka kokosowego, passaty pomidorowej, które pozostały mi po przygotowaniu innych potraw.

  Dodatkowo wykorzystałam mój nowy zakup, czyli pastę sambal oelek i sos ostrygowy, które wyostrzyły smak tej zupy. I w ten oto sposób powstała prosta i oryginalna w smaku zupa.

Składniki:

3 szt. papryki

1 cukinia

1 l rosołu

1/2 szklanki passaty pomidorowej

1/2 puszki mleczka kokosowego

koperek świeży

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka sosu ostrygowego

1,5 łyzeczki pasty sambal oelek

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać olej, dodać masło, a następnie wrzucić pokrojone papryki, cukinię. Chwilę przesmażyć, a następnie  zalać rosołem i gotować do miękkości warzyw. Dodać passatę pomidorową, mleczko kokosowe,  przyprawy. Całość zblendować na gładki krem. Tym razem moją zupę zaserwowałam z posiekanym koperkiem i z grzankami. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz