Robiąc przegląd w naszej spiżarce znalazłam puszkę fasolki Jaś i postanowiłam wykorzystać ją jako bazę do przygotowania sałatki, której jeszcze nie było w naszym menu. Sałatka z takich składników, które ja zastosowałam okazała się doskonała w smaku, a zaserwowana z pieczywem może być dobrym pomysłem na kolację.
Składniki:
puszka fasoli Jaś
1/2 cebuli czerwonej
kilka pomidorków koktajlowych
4 korniszony
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki na sos:
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę odcedzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, korniszony ,przekrojone na pół pomidorki i natkę pietruszki. Składniki sosu wymieszać i dodać do sałatki. Całość wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz