reklama

wtorek, 9 lutego 2021

Sałatka z fasoli Jaś po mojemu

 

Robiąc przegląd w naszej spiżarce znalazłam puszkę fasolki Jaś i postanowiłam wykorzystać ją jako bazę do przygotowania sałatki, której jeszcze nie było w naszym menu.  Sałatka z takich składników, które ja zastosowałam okazała się doskonała w smaku, a zaserwowana z pieczywem może być dobrym pomysłem na kolację.

 

Składniki:

puszka fasoli Jaś

1/2 cebuli czerwonej

kilka pomidorków koktajlowych

4 korniszony

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Składniki na sos:

2 łyżki majonezu

1 łyżka śmietany

1 łyżka musztardy

sól

pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę odcedzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, korniszony ,przekrojone na pół pomidorki i natkę pietruszki. Składniki sosu wymieszać i dodać do sałatki. Całość wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz