reklama

czwartek, 5 listopada 2020

Zupa krem warzywny z mleczkiem kokosowym

Takie zupy robione z resztek pozostających po przygotowaniu różnych potraw najbardziej nam smakują, bo za każdym razem uzyskuję nowy smak. Tym razem połączenie kalarepy z kapustą i paprykami to było nie lada wyzwanie, ale zaryzykowałam i zupa krem, która powstała z tej mieszaniny okazała się nieziemska w smaku. 

Składniki

1/2 papryki żółtej

1/2 papryki zielonej

mały por

kalarepa

2 marchewki

1/2 małej kapusty szpiczastej

1/2 puszki mleczka kokosowego

sól

pieprz

pieprz ziołowy

curry

imbir mielony

kolrndra suszona

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać olej, dodać masło, a następnie wrzucić pokrojony na pół plasterki por,  papryki,  i pozostałe warzywa. Chwilę przesmażyć. Zalać wodą i gotować do miękkości warzyw. Dodać przyprawy, mleczko kokosowe. Całość zblendować na gładki krem. Tym razem moją zupę zaserwowałam z grzankami,  posypaną czarnuszką. Smacznego.





1 komentarz: