reklama

czwartek, 26 listopada 2020

Surówka z marchewki, pomarańczy i chrzanu

Nie mając pomysłu na dodatek warzywny do mięsnego obiadu postanowiłam przygotować nową wersję surówki z marchewki,  tym bardziej, że w mojej lodówce nie znalazłam nic co by się nadawało na surówkę oprócz marchewki. Dlatego tym razem połączyłam dwa przepisy na tą surówkę i powstała wyjątkowa w smaku i szybka w przygotowaniu surówka.

Składniki:

4 marchewki

1 pomarańcza

1 łyżka chrzanu ze słoika)

sól

pieprz

3 łyżki kwaśnej śmietany


Sposób przygotowania:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać obraną i  pokrojoną  pomarańczę, chrzan i śmietanę.  Doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki, aby wszystko dobrze się przegryzło. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz