Składniki:
1 mniejszy kalafior
2 mniejsze cukinie
2 marchewki
1 mniejszy por
łyżka masła
1 l bulionu warzywnego
100 g serka topionego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1/2 łyżeczki ras el hanout
1 łyżka sosu sojowego
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło, a następnie wrzucić pokrojony w pół plasterki por, pokrojoną marchew i chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinie i podzielony na różyczki kalafior. Całość przesmażyć, przełożyć do garnka i zalać warzywnym bulionem, dodać serek topiony. Gotować do miękkości warzyw. Całość zblendować na gładki krem, doprawić wyżej wymienionymi przyprawami. Zupę zaserwowałam z pure ziemniaczanym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz