Oczywiście trochę zmieniłam skład sałatki i zamiast ogórków konserwowych zastosowałam nasze ogórki kiszone, ale sałatka okazała się również pyszna i w sam raz pasowała do tego mięsa.
Składniki:
5 - 6 ziemniaków
2 ogórki kiszone
garść posiekanej cebulki zielonej
Składniki na dresing majonezowy:
3 łyżki majonezu.
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany.
1 łyżeczka chrzanu ze słoika
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól
pierz
3 łyżki soku z ogórków kiszonych
Sposób przygotowania dresingu:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry, a ogórki pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać dressing i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną zieloną cebulkę, wymieszać i odłożyć do przegryzienia się smaków. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz