I tak się stało, to był naprawdę strzał w dziesiątkę.
Składniki:
1 duża cukinia
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
3 łodygi selera naciowego
1 duża łyżka masła
1,5 l bulionu warzywnego
100 g serka topionego śmietankowego
sól
pieprz grubo mielony
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
W garnku rozpuścić masło, na które wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone łodygi selera naciowego, wymytą, wydrążoną i pokrojona w kostkę cukinię (nie obieramy ze skórki). Wszystko razem przesmażyć. Zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości. Dodać serek topiony i chwilę gotować do rozpuszczenia sera. Następnie odstawić i po chwili blendować do uzyskania konsystencji kremu. Całość doprawić solą, pieprzem grubo mielonym, pieprzem ziołowym.Tym razem zupę zaserwowałam z pure ziemniaczanym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz