reklama

piątek, 21 sierpnia 2020

Sałatka z fasolki zielonej szparagowej z serem mozzarella

Po przygotowaniu obiadu z zielonej fasolki szparagowej, pozostało mi jeszcze jej sporo, dlatego postanowiłam zrobić taką szybką sałatkę ze składników, którymi akurat dysponowałam. Sałatka z dodatkiem sera mozzarella zaserwowana z pieczywem stanowiła doskonałe danie kolacyjne. Można ją również śmiało podać do grilla

Składniki:
400 g fasolki szparagowej zielonej ugotowanej
1/2 cebuli czerwonej
1 duży, dojrzały pomidor
1 większy ząbek czosnku
ser mozzarella
koperek

Składniki na dresing:
2 łyżki oliwy
3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka miodu
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
1/2 łyżeczki ziół do sałatek

Sposób przygotowania dresingu:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sałatki pokroić, przełożyć do miski, polać dresingiem, wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz