Jednak będąc przypadkowo na handelku zauważyłam, że na jednym stoisku są takie młode ziemniaczki, z których skórka odchodzi jak z tych co pamiętam i nie mogąc się im oprzeć bez zastanowienia kupiłam je. I dzięki temu teraz mogłam przygotować danie, które pobija wszystkie dania rybne, czy mięsne. A są to tylko ziemniaki.
Składniki:
1,5 kg młodych ziemniaków koniecznie z odchodzącą skórką
150 g wędzonej słoniny
pęczek koperku
sól
Sposób przygotowania:
Ziemniaki zamoczyć na 15 minut do wody, a następnie oskrobać nożykiem lub druciakiem. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kilku gałązek koperku. Ugotowane ziemniaki zaserwowałam z drobno posiekanym szczypiorkiem, okraszone stopioną, wędzoną słoninką, a do tego jajka sadzone i szklanka maślanki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz