Składniki:
2 woreczki kaszy jęczmiennej
400 g mięsa mielonego mieszanego
1 mniejsza cukinia
2 marchewki
100 g startego żółtego sera
2 jajka
garść posiekanego lubczyku
garść posiekanego szczypiorku
czosnek niedźwiedzi suchy
sól
pieprz
pieprz ziołowy
łyżka sosu sojowego
Sposób przygotowania:
Marchewkę obrać i razem z umytą cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki wraz z przyprawami i dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, układać na wyłożonej papierem blaszce i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35 minut. Zaserwowałam upieczone kotleciki z sosem ajwar. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz