reklama

czwartek, 16 lipca 2020

Filety rybne w sosie chrzanowym

Dzisiaj zaserwowałam następne danie rybne, które polecam wszystkim tym, którym znudziła się już ryba panierowana, uwielbiają ryby i nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie ich. Wystarczy przygotować szybki sos chrzanowy, włożyć filety rybne, chwilę dusić i koniec. Zaserwować z ziemniakami, z ryżem lub kaszą. I oto cała filozofia.
A domownicy z pewnością będą zachwyceni takim obiadkiem.

Składniki:
4 filety rybne
1 cebula
2 łyżki chrzanu ze słoika
300 ml śmietany 30 %
sól
pieprz
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
czosnek niedźwiedzi suchy
olej
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, pieprzem cytrynowym  i odłożyć na 30 minut. Cebulę pokroić w piórka, a następnie wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Chwilę smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać chrzan i chwilę razem przesmażyć. Wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i czosnkiem niedźwiedzim, wymieszać i chwilę gotować. Na koniec do tak przygotowanego sosu  włożyć filety rybne, patelnię nakryć pokrywką i wszystko dusić na małym ogniu około 15 min. Tak przygotowaną rybę zaserwowałam z ziemniakami i sałatką z pomidorów ze świeżą bazylią. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz