A domownicy z pewnością będą zachwyceni takim obiadkiem.
Składniki:
4 filety rybne
1 cebula
2 łyżki chrzanu ze słoika
300 ml śmietany 30 %
sól
pieprz
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
czosnek niedźwiedzi suchy
olej
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, pieprzem cytrynowym i odłożyć na 30 minut. Cebulę pokroić w piórka, a następnie wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Chwilę smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać chrzan i chwilę razem przesmażyć. Wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i czosnkiem niedźwiedzim, wymieszać i chwilę gotować. Na koniec do tak przygotowanego sosu włożyć filety rybne, patelnię nakryć pokrywką i wszystko dusić na małym ogniu około 15 min. Tak przygotowaną rybę zaserwowałam z ziemniakami i sałatką z pomidorów ze świeżą bazylią. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz