Składniki:
1 kalarepa
1 cukinia
2 marchewki
3 - 4 szalotki
garść posiekanego lubczyka
200 ml mleczka kokosowego
1 1/2 l wody
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1/4 łyżeczki przyprawy Ras el hanout
2 łyżki masła
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
W garnku rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę przesmażyć. Dodać obraną i pokrojoną marchew, kalarepę i cukinie.. Krótko wszystko przesmażyć, dodać przyprawy takie jak sól i pieprz, pieprz ziołowy, posiekany lubczyk. Wlać wodę i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie całość zblendować, dodać mleczko kokosowe, przyprawę Ras el hanout, wymieszać i chwilę jeszcze gotować. Tak przygotowaną zupę krem zaserwowałam suto obsypaną posiekaną natką pietruszki i z grzankami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz