Pomysł okazał się genialny i trafiony w nasze kubki smakowe.
Składniki:
1 cebula
kawałek imbiru
1 ząbek czosnku
1 marchewka
1 papryka czerwona
3 łyżki passaty pomidorowej
2 cukinie
1 większy ziemniak
sól
pieprz
kolendra
kmin rzymski
chili
1 l rosołu
czosnek niedźwiedzi suszony
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
W garnku zagrzać kilka łyżek oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę przesmażyć. Dodać starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i chwilę przesmażyć. Dodać obraną i pokrojoną marchew, paprykę, cukinie i ziemniak. Krótko wszystko przesmażyć, dodać przyprawy takie jak kolendra, kmin rzymski i chili w proszku. Wlać rosół i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie całość zblendować, dodać mleczko kokosowe, passatę pomidorową, wymieszać i chwilę jeszcze gotować. Tak przygotowaną zupę krem zaserwowałam z smażonymi kostkami cukinii. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz