Składniki:
3 sznycle z indyka
100 g sera tartego
200 g pieczarek
2 marchewki
1 por
1/2 czerwonej cebuli
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
czosnek niedźwiedzi suszony
curry
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka lekko rozbić, natrzeć solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką, a następnie odłożyć na kilka minut. W międzyczasie pieczarki pokroić w plasterki, por obrać z wierzchnich liści i pokroić w pół plasterki, marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zaś cebulę pokroić w piórka. Tak przygotowane warzywa przesmażyć na maśle, doprawić. Na spód naczynia żaroodpornego ułożyć cienką warstwę warzyw, na których położyć sznycle. Każdy sznycel posmarować majonezem, a następnie wyłożyć resztę podsmażonych warzyw. Nakryć naczynie i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 40 minut. 10 minut przed końcem zapiekania wierzch obsypać serem żółtym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz