Składniki:
500 g kapusty kiszonej
1 duża marchewka
1/2 pora
5 ziemniaków ugotowanych i pokrojonych w ósemki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
kilka wiórek masła
3 filety rybne
szklanka bulionu
Sposób przygotowania:
Filety oprószyć przyprawami i odłożyć na kilka minut. Kapustę kiszoną lekko odcisnąć, dodać marchewkę obraną i startą na tarce o dużych oczkach, por oczyszczony i pokrojony w pół plasterki. Całość przyprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszać i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wrzucić kilka wiórków masła, przykryć i zapiekać w nagrzanym do 160 stopni piekarniku około 90 min, co jakiś czas podlewać bulionem i wymieszać. Po tym czasie dodać ziemniaki, wymieszać, a na górę ułożyć filety rybne. Zapiekać jeszcze około 20 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz