reklama

piątek, 29 maja 2020

Ryba duszona z porem i papryką

Ryba ostatnio co raz częściej gości na naszym stole i to zawsze przygotowywana jest w inny sposób.  Tym razem postanowiłam przygotować ją w towarzystwie cebuli, czosnku, pora i papryki czerwonej z dodatkiem passaty pomidorowej. Tak przygotowana ryba zaserwowana z kaszą gryczaną stanowi szybkie, pyszne, zdrowe danie obiadowe.

 Składniki:
4 filety rybne
1/2 cebuli
1 por
papryka czerwona
3 łyżki passaty pomidorowej
2 ząbki czosnku
olej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek niedźwiedzi suszony

Sposób przygotowania:
Olej rozgrzać na patelni, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę przesmażyć. Następnie dodać pokrojony w pół plasterki por oraz pokrojoną w paski paprykę. Dolać przyprawy i  trochę wody.   Dusić wszystko przez chwilę. Na koniec dodać passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Na tak przygotowanych warzywach ułożyć kawałki przyprawionej ryby i dusić pod przykryciem około 15 minut. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz