Składniki:
4 filety rybne
1 cebula
1 pietruszka
1 marchewka
kawałek selera
1 por sałatkowy
listek laurowy
100 ml śmietany słodkiej 18 %
1 łyżka masła
ziele angielskie
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć przyprawami i odłożyć na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w piórka, a następnie wrzucić na patelnię z roztopionym masłem. Chwilę smażyć do zeszklenia cebuli. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić na pół talarki. Tak przygotowane warzywa dodać do cebuli, wrzucić ziele angielskie i liść laurowy, dolać trochę wody i razem wszystko dusić. Wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym, wymieszać, a na koniec na tak przygotowanych warzywach ułożyć filety rybne, patelnię nakryć pokrywką i wszystko dusić na małym ogniu około 15 min. Tak przygotowaną rybę zaserwowałam z kaszą gryczaną nie paloną. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz