Jeszcze nie dawno nie miałam pojęcia co to jest guacamole, ale mając styczność z osobami z różnych zakątków świata, nareszcie dowiedziałam się co to jest. Jeszcze jedno, dowiedziałam się, że guacamole można różnie przyrządzać, stosując składniki., które nam odpowiadają. Jeśli chodzi o serwowanie tej wyjątkowej pasty, dowiedziałam się, że najczęściej serwowana jest a chipsami. Ja jednak chciałam przełamać ten tradycyjny, meksykański sposób i guacamole przygotowane według mojego pomysłu zaserwowałam z tostami.
Składniki:
2 owoce awokado
1/2 czerwonej cebuli
pomidor
2 ząbki czosnku
sok z 1/2 limonki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka
papryka chili
Sposób przygotowania:
Z awokado usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, a następnie rozgnieść widelcem. Dodać pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojony pomidor, sok z limonki i przyprawy, a następnie dokładnie wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz