Składniki:
500 g gulaszu z indyka
1 cebula
2 marchewki
1 czerwona papryka
1/2 szklanki zielonego groszku mrożonego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
1 łyżka przecieru pomidorowego
listek laurowy
ziele angielskie
łyżka cukru
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso gulaszowe z indyka doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną cebulę, dodać łyżkę cukru, a następnie przesmażyć do uzyskania ładnego brązowego koloru. Na tak przygotowaną cebulę wrzucić przyprawione mięso i obsmażyć je dokładnie. Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i chwilę razem smażyć. Dodać paprykę słodką mieloną i odrobinę papryki ostrej. Wymieszać, a następnie wlać gorącą wodę, by przykryła mięso i dusić. Dodać listek laurowy i ziele angielskie, obraną i pokrojoną marchewkę, czerwoną paprykę i dusić do miękkości. Na koniec dodać groszek zielony. W słoiczku rozmieszać mąkę ziemniaczaną z odrobina wody i wlać do gulaszu. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany gulasz zaserwowałam z makaronem wstążki. Smacznego.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz